Presentatie en signeersessie Het wichke van Bliednsteens bleek

Presentatie en signeersessie Het wichke van Bliednsteens bleek

Op zaterdag 26 september zal de presenteren wij vol trots n Eerstn ‘welheftdoan’ in de Tweantse sproak. De presentatie en de signeersessie zullen plaatsvinden bij Boekhandel Broekhuis in Enschede, van 14.30 tot 15.30 uur.

Het was altijd zo rustig bij de bleek van Blijdenstein, in het boerenland tussen Enschede en Lonneker. Maar op 6 mei 1806 gebeurt er iets verschrikkelijks. Iedereen is verbijsterd, niet alleen fabrikeur Blijdenstein zelf en bleekbaas Mriens, maar ook de bleeksters die er werken, en de pleegfamilie van Mientje Fransman, een Amsterdams weeskind dat Blijdenstein zelf eind 18e eeuw naar Enschede had gehaald, tegelijk met een dertigtal andere weeskinderen. Toevallig is het boerenschooltje ’s zomers dicht en kan meister Van de Meij namens de marke Lonneker mooi helpen om deze zaak op te lossen. Hij moet landrichter Greve en notaris Pennink uit de stad maar eens flink achter de vodden zitten.Willem Bulter

Willem Bulter oet Lönneker hef vrogger Nederlands studeerd in Nijmegen en Amsterdam. Doarnoa wearkn hee joarnlaank in t oonderwies, antlest an de Universiteit Twente. Noa ziene pensionering heffe zik vol op t Tweants smetn, de sproake dee hee van hoes oet nog met hef kreagn. En ok interesseert hee zik machtig veur de geschiedenis van dizze strek. Dizze beire lefebriejn heffe oetleafd in “Het wichke van Bliednsteens bleek”.

 

 

Jaarboek Twente 2016 verschijnt op 30 oktober 2015

15 september 2015

Tweede druk van "Het wichke van Bliednsteens bleek”

15 september 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *