Nieuwe toekomst voor uitgeverij Twentse streekboeken

Onder de nieuwe naam Uitgeverij Twentse Media gaat de Stichting Uitgeverij TwentseWelle met ingang van 1 april 2014 een intensieve samenwerking aan met de Vereniging Oudheidkamer Twente.

De doelstellingen en het werkgebied van beide samenwerkingspartners zijn in belangrijke mate identiek. De Oudheidkamer Twente kent een diversiteit aan activiteiten, terwijl de Uitgeverij TwentseWelle zich specifiek richt op het uitgeven van publicaties. Beide met als doel de bevordering van de Twentse streekcultuur. Samenwerking kan beide organisaties in de toekomst meerwaarde bieden.Met het ontstaan van Uitgeverij Twentse Media wordt de bestuurlijke band met het museum TwentseWelle beëindigd, omdat het uitgeven van boeken niet meer tot de kerntaken van het museum behoort.

De Uitgeverij Twentse Media en de Oudheidkamer Twente dragen uit naar lokale heemkundeverenigingen, dat gebruik gemaakt kan worden van de facilitaire dienstverlening van de Uitgeverij Twentse Media en de deskundigheid van de Oudheidkamer Twente. In de loop van 2014 en 2015 worden de lokale heemkundeverenigingen benaderd om de verenigingen over de ondersteuningsmogelijkheden te informeren. Door de deskundigheid van de vrijwilligers van de Oudheidkamer Twente op het gebied van streekonderzoek én de dienstverlening van de Uitgeverij Twentse Media kunnen er naar verwachting in de toekomst meer boeken worden uitgeven. Boeken en publicaties die bijdragen aan het behoud van het Twents Cultureel Erfgoed.

De Uitgeverij Twentse Media is per 1 april gehuisvest in het onderkomen van de Oudheidkamer Twente.

Onze nieuwe contactgegevens zijn:
adres: Stroinksbleekweg 128, 7523 ZL Enschede
telefoon: 053 4787447
email: info@uitgeverijtwentsemedia.nl

Boekpresentatie: De academie van het volkskind

1 april 2014

Nieje avonturen van Jipke en Jannöaken

1 april 2014