Boekpresentatie: De academie van het volkskind

Boekpresentatie: De academie van het volkskind

De academie van het volkskind

Op vrijdag 15 november wordt het boek ‘De academie van het volkskind – Gerrit Bennink gemeenteraadslid en wethouder van Hengelo (O) 1900 – 1927’ gepresenteerd in het gemeentehuis van Hengelo. De Hengeloër Gerrit Bennink was degene die het socialisme in de jaren 1880 in Twente introduceerde. Er is in de loop der jaren al veel geschreven over deze tot de verbeelding sprekende figuur, maar juist zijn periode als gemeenteraadslid was tot op heden onderbelicht.

Presentatie
Tijdens de presentatie houdt oud-wethouder van Hengelo en vicevoorzitter van de PvdA, Bert Otten, een inleiding naar aanleiding van het boek. Vervolgens zal Henk Kleinhout, de auteur van het boek, het eerste exemplaar van het boek aanbieden aan de huidige burgemeester van Hengelo, de heer S. Schelberg. De presentatie vindt plaats op vrijdag 15 november 2013 om 15.00 uur in gemeentehuis van Hengelo.

Henk Kleinhout
Henk Kleinhout (1936) was jarenlang leraar Engels. Daarnaast was hij als jazzmedewerker werkzaam voor de Twentsche Courant en het tijdschrift Jazz Nu. Na zijn studie geschiedenis promoveerde hij in 2006 aan de universiteit van Utrecht op een onderzoek naar de jazzmuziek in de wederopbouwperiode van Nederland. Hiervan verscheen in 2007 een handelseditie, Jazz als probleem, bij de inmiddels opgeheven Uitgeverij Elbertinck. Verder publiceerde hij bij Uitgeverij Smit een boek over de jazz in Hengelo (O), Swing Is The Thing (2008) en een biografie van de Rivertown Dixieland Jazzband, Clarinet Shuffle (2010).

voorkantgerritbenninkachterkantbennink

Jaarboek Twente en Twentse Almanak 2014

3 maart 2014

Nieuwe toekomst voor uitgeverij Twentse streekboeken

3 maart 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *