Jaarboek Twente en Twentse Almanak 2014

Jaarboek Twente en Twentse Almanak 2014

Twentse Almanak 2014 en Jaarboek Twente 2014

Op vrijdag 18 oktober werden het Jaarboek Twente 2014 en de Twentse Almanak 2014 gepresenteerd in Klooster Frenswegen bij Nordhorn. Het eerste exemplaar van het Jaarboek werd aan de heer Frans Willeme overhandigd. Hij is voormalig burgemeester van Denekamp en oud-voorzitter van Euregio. Daarnaast waren er deze dag een aantal sprekers aanwezig. Zo waren er de heren Frans Willeme en Guus Goorhuis, eindredacteur van het Jaarboek. Jan Riesewijk sprak, zong een lied en begeleidde zichzelf op accordeon. Daarnaast sprak Harry Nijhuis, hij presenteerde tevens de nieuwe Almanak. Tot slot verzorgde Manuela Tannemaat een paar muzikale intermezzo’s.

Jaarboek Twente

Het Jaarboek Twente is dit najaar alweer voor de drieënvijftigste keer verschenen. Cultuur, natuur en historie van de streek Twente krijgen zoals altijd aandacht in een reeks gevarieerde en in full color uitgevoerde artikelen.

Dit jaar gaat onze bijzondere belangstelling uit naar onze noabers in het Duitse grensgebied. Twente en het Duitse grensgebied waren eeuwen geleden één gebied zonder grenzen. De bewoners hielden er dezelfde taal en gewoontes op na. Ook de bijzondere kenmerken van het landschap houden natuurlijk niet op bij de grens: de natuur is grenzeloos.

Daarnaast wordt er ingegaan op onderwerpen als ‘Enschede al grootste stad van Twente’ en het verschijnsel ‘Canon van Overijssel’.

Het Jaarboek Twente 2014, nr. 53 ligt sinds medio oktober 2013 in de winkel, ISBN/EA: 978-90-7151735-8

De verkoopprijs van het Jaarboek Twente bedraagt € 15,95.

Twentse Almanak

Ook is de Twentse Almanak 2014 weer uit.

De Almanak is inmiddels een begrip in Twente en is voor veel huishoudens een bron van informatie over schoolvakanties, feestdagen en gemeenten. Daarnaast staan er weer mooie verhalen en heerlijke recepten in. Ook het bekende zoekplaatje ontbreekt niet.

De verkoopprijs van de Twentse Almanak bedraagt € 4,95.

Twentse AlmanakJaarboek Twentejaarboek twente 2014 018jaarboek twente 2014 010

Boekpresentatie: De academie van het volkskind

2 maart 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *